World in Property Award 2018


World In Property Award gick i år till en vinnare för sitt omfattande miljöarbete. Priset delades ut i samband med Fastighetsgalan.

World in Property award - ett rikstäckande pris som delas ut till ett bolag eller ett projekt som gör, eller kommer att göra, ett extraordinärt avtryck på den svenska fastighetsmarknaden. Pristagaren visar på visionärsskap, framtidstro, mod och samhällsnytta i sitt arbete med stadsutvecklingsprojekt antingen inom bostadsområdet eller inom den kommersiella sektorn.


Det är World In Propertys läsare som haft möjligheten att nominera de kandidater som de tycker skulle passa som vinnare.


Juryn för 2017-års vinnare var bland annat Stefan Attefall, fd bostadsminister, Billy McCormac, vd, Fastighetsägarna Stockholm, Pelle Frisack, Advokatfirman Lindahl och Bert Karlsson, entreprenör.


Motiveringen löd: 


"Sedan några år tillbaka är bolaget självförsörjande på förnybar energi. I dag har bolaget 64 vindkraftverk runt om i landet där dotterbolaget Svensk NaturEnergi erbjuder 100 procent grön el till ett bra pris. Vid nybyggnation bygger bolaget i grundutförande fastigheter med en energiförbrukning på cirka 60 kWh/kvm/år, vilket är lägre än både Boverkets krav samt vad energiförbrukningen för lågenergihus är."Vinnare av World in Property Award 2017